Netwerkdag voor leescoördinatoren

Gepubliceerd op: 30 april 2022 10:05

Op woensdag 18 mei geeft Loes Reichenfeld tijdens de netwerkdag voor leescoördinatoren een inspirerende training rondom de Boekenkring.

Uit de monitor uitslagen blijkt dat veel scholen worstelen met de invoering van de Boekenkring. Loes Reichenfeld geeft handvatten voor het invoeren van de Boekenkring in de hele school.

Loes is MA specialist jeugdliteratuur en cum laude afgestudeerd met als masterthesis “Kijk Wijzer naar prentenboeken. Naar een instrument voor een interpretatie van prentenboeken op basis van de interactie tussen beeld en tekst”. Ze ontving hiervoor de Miep Diekmann Thesisprijs 2020.

Tijdens de praktsiche training leer je hoe je jouw team kan enthousiasmeren. Met de diverse werkvormen werk je zowel aan leesmotivatie als aan het het vergroten van de literaire competentie. Ook ervaar je hoe je door het houden van een boekenkring het vrij lezen minder vrijblijvend maakt. Theorie en praktische opdrachten zullen worden afgewisseld. Je de lesbrief mee zodat je er zelf meteen mee aan de slag kunt.

De workshop is op woensdag 18 mei van 15.00 - 18.00 uur
Brewinczaal aan de IJsselkade 13 in Doetinchem

De bijeenkomst is voor gecertificeerde leescoördinatoren.
Kosten voor de workshop bedragen € 10,-

Opgeven bij Andre Ebbers a.ebbers@bibliotheekwestachterhoek.nl
Onder vermelding van:
• naam leerkracht
• naam school

 

Meer over Bibliotheek West-Achterhoek in het onderwijs