Webinar Meertaligheid met Özcan Akyol

Gepubliceerd op: 31 juli 2022 10:01

Op donderdag 1 september is er een webinar Meertaligheid: werk aan een meertalige leescultuur thuis, in de kinderopvang en op school. Steeds meer kinderen groeien op met een andere thuistaal dan het Nederlands. Wat betekent dit voor de kinderopvang en het onderwijs, en ook voor (de samenwerking met) de Bibliotheek? Hoe kan een rijke meertalige leescultuur bijdragen aan de taalontwikkeling van de kinderen? En hoe betrek je de ouders hierbij?

PROGRAMMA
Dit webinar geeft antwoord op deze vragen en biedt inzichten en inspiratie om meertaligheid als kans te benutten. Lidy Peters, auteur van het boek Talen die de school in komen, geeft een presentatie en we gaan hierover met haar in gesprek. Verder belichten diverse bibliotheken voorbeelden uit de praktijk. Gastheer van het webinar is schrijver Özcan Akyol, bekend als Eus.

VOOR WIE?
Het webinar is bedoeld voor professionals uit de kinderopvang, het basisonderwijs en de bibliotheken die werken met (ouders van) het jonge kind. Heb je collega's voor wie dit webinar ook interessant is? Stuur het aan hen door. Daarnaast kun je de flyer en teksten gebruiken om je lokale samenwerkingspartners uit te nodigen. Bijvoorbeeld door de flyer uit te delen, online te verspreiden en te gebruiken op je eigen website/socials.
 

WANNEER?
Datum: donderdag 1 september 2022
Tijd: 15:00 - 16:30 uur
Locatie: Online