Week van het lezen en schrijven

Gepubliceerd op: 5 september 2022 09:21

Heb je moeite met lezen of schrijven? Of ken je iemand die daar moeite mee heeft? Kom dan 15 september naar het Gemeentehuis in Hengelo. Daar is het DigiTaalhuis aanwezig om je uitgebreid te informeren wat de bibliotheek voor je kan doen.

In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen van 16 jaar en ouder moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Dat is 18% van alle mensen in Nederland. Dus ongeveer 1 op de 6 mensen!

Tijdens de Week van het lezen en schrijven, van 8 t/m 15 september, wordt hier extra aandacht voor gevraagd.

De bibliotheken zetten zich al jaren ervoor in dat iedereen kan lezen, schrijven, rekenen en omgaan met een computer of smartphone. In de bibliotheek vind je het DigiTaalhuis. Hier worden cursussen en spreekuren gegeven om mensen te helpen beter Nederlands te leren lezen en schrijven. Maar ook zijn er cursussen en spreekuren waar medewerkers je verder helpen op de computer, tablet of mobiel. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Op 15 september is het DigiTaalhuis van de bibliotheek van 10.00 tot 15.00 uur aanwezig in het gemeentehuis in Hengelo. 
Stichting Lezen en Schrijven heeft een spel ontwikkeld waarmee mensen in 10 tot 15 minuten zelf ervaren hoe het is om lage basisvaardigheden te hebben (wat laaggeletterdheid is, waar je dan tegenaan loopt en hoe dat voelt). Dit is een mooie kans voor professionals, vrijwilligers en bezoekers om op een aansprekende manier meer te ontdekken over laaggeletterdheid en om meer te weten te komen over wat het DigiTaalhuis kan betekenen voor mensen die moeite hebben met lezen, schrijven of internet.

Wat is het DigiTaalhuis?

Activiteiten

Week van het lezen en schrijven