Webinar Like & Cancel

Gepubliceerd op: 29 oktober 2022 14:43

In het kader van de Week van de Mediawijsheid (4 november t/m 11 november 2022) duiken we op dinsdag 8 november onder leiding van Denise Bontje van Mediasmarties.nl in het online mediagebruik van onze kinderen.

Wat doet jouw kind online? In de Whatsapp groep van school bijvoorbeeld of op andere sociale mediakanalen zoals TikTok? Steeds meer kinderen voelen de druk om meer likes te krijgen. Jouw kind misschien ook… Hoe ga je daarmee om? Hoe praat je met je kind over het gebruik van sociale media? En welk voorbeeld geef je als volwassene?

Het is belangrijk dat ouders betrokken blijven en hun kinderen begeleiden, maar hoe doe je dat? Hoe blijf je als ouder betrokken bij het mediagedrag online, zonder de privacy van kinderen te schenden? Hoe laat je in vertrouwen los, maar blijf je in gesprek met je kind over het gedrag online? Tijdens het webinar zet Denise Bontje deze vragen centraal.

Zit jouw kind in de bovenbouw van de basisschool? Heb je vragen over online mediagebruik, sociale media en dergelijke? Meld je dan zeker aan voor dit webinar. Naast praktische informatie ontvang je ook tips om het gesprek aan te gaan over het gedrag online. Ook is er voldoende ruimte voor vragen. Laat je inspireren!

Dit gratis webinar wordt gegeven tijdens de jaarlijkse Week van de Mediawijsheid, een initiatief van Netwerk Mediawijsheid.

Wat: Een webinar met praktische tips over het online mediagebruik van kinderen op de basisschool
Voor wie: Ouders van kinderen tussen de 9 en 12 jaar
Wanneer: Dinsdag 8 november 2022 van 20 uur tot 21 uur
Hoe: Online webinar via Teams 
Kosten: Gratis

Over Denise Bontje
Denise Bontje (@dmaakthetbont) is gespecialiseerd op het gebied van taal en mediaopvoeding én samen met Manon Bontje beheerder van Mediasmarties, de online mediagids vol media voor kinderen van 0 – 12 jaar.

Meld je aan!