Geslaagde onthulling van The Masked Readers

Gepubliceerd op: 7 januari 2023 17:05

Gefeliciteerd Casper de Jong (jeugd), Bibian Eggink (jongeren), Dion Kwint (volwassenen) en 't Prisma (scholen)! Bekijk het fotoalbum van de prijsuitreiking en de workshops van schrijvers Bas Steman, Rian Visser en Chinouk Thijssen.

Zaterdag 7 januari was het dan zover. De live onthulling van The Masked Reader 2022 vond plaats in Bibliotheek West-Achterhoek Doetinchem. Negen bekende Nederlandse auteurs mogen nu dan eindelijk vertellen dat zij één van de Masked Readers waren.

Na een periode waarin allerlei hints verschenen, werden in de laatste maand van het jaar de eerste video’s van de Masked Readers online en op de websitepagina van de bibliotheek gezet. Jong en oud en uit het hele land kon men deelnemen aan deze wedstrijd. Welke auteurs zouden er achter de maskers schuilgaan?

Live onthulling in de bibliotheek
De wedstrijd werd met een spetterende finale live afgesloten in Bibliotheek West-Achterhoek. In aanwezigheid van wethouder Jorik Huizinga maakte directeur Wieb Broekhuijsen alle negen Masked Readers bekend.
Wethouder Huizinga feliciteerde de 8-jarige Casper de Jong die in de categorie Jeugd zowel de schrijfster Rian Visser met Robotoorlog, als de auteurs Pieter Koolwijk met Baas van de wereld en Jozua Douglas met Junglebende te raden. In de categorie jongeren was de 12-jarige Bibian Eggink de gelukkige winnaar. Zij ontmaskerde Chinouk Thijssen (Museumnacht) , Cis Meijer (Game on) en Buddy Tegenbosch ( Mijn nacht met Vedder).
Docent Dion Kwint herkende alle volwassen auteurs. Bas Steman las voor uit zijn laatste roman De Lafaard, Janneke Siebelink uit Soms sneeuwt het in april en Frank Krake uit De grootste bankroof aller tijden.
De schoolprijs werd gewonnen door ’t Prisma, locatie de Huet. Docent Rebekka Davelaar nam met enkele leerlingen het boekenpakket voor hun schoolbibliotheek in ontvangst.

Meet & greet en workshops
Na een meet & greet met auteurs Rian Visser, Chinouk Thijssen en Bas Steman werd het publiek uitgenodigd om deze middag aan een van de drie schrijfworkshops deel te nemen.
Enthousiaste kinderen maakten stripverhalen met jeugdauteur Rian Visser. Young Adult thrillerschrijfster Chinouk Thijssen leerde geïnteresseerden een spannend verhaal op te bouwen en personages te creëren en alleskunner Bas Steman inspireerde de aanwezigen met zijn passie voor literatuur en schrijven.

The Masked Readers van dit seizoen zijn onthuld en zijn blij dat zij met deze publieksactiviteit zoveel mensen bereikt hebben.

 

Foto's Bibliotheek West-Achterhoek © Robin Sommers

Terugkijken?

Fotoalbum Onthulling The Masked Readers 2022