Nationale Voorleesdagen

Gepubliceerd op: 17 januari 2023 09:28

Van 25 januari t/m 4 februari worden landelijk de Nationale Voorleesdagen georganiseerd. We hebben 2 speciale lesbrieven ontwikkeld voor peuters en kleuters.

Haal meer uit een prentenboek!

Voorlezen is heerlijk om te doen en zo gezellig! Op de pagina over de Nationale Voorleesdagen inspireren we je graag met tips om het voorlezen nog leuker te maken. Het prentenboek van het jaar is 'Maximiliaan Modderman geeft een feestje' van Joukje Akveld en Jan Jutte.

Twee speciale lesbrieven voor peuters en kleuters
Zeven bibliotheken hebben de handen ineen geslagen en 2 speciale lesbrieven voor het onderwijs ontwikkeld bij twee titels uit de Prentenboeken top-10 van 2023. Voor peuters is het boek Nee! zei konijn gekozen en voor kleuters het boek De bijzondere beer.

Boek een groepsbezoek bij je bibliotheek en ontvang de lesbrieven!
Deze lesbrieven kunnen het hele jaar door gebruikt worden. Hieronder alvast een aantal filmpjes die bij de lesbrieven horen. Je kunt de lesbrieven ook aanvragen bij een van de zeven bibliotheken: Bibliotheek West-Achterhoek, Bibliotheek aan de Vliet, Dok Delft, Bibliotheek de Nobelaer, Openbare Bibliotheek Amsterdam, Bibliotheek de Plataan, Bibliotheek West-Brabant

Bekijk de filmpjes

Kom naar de inspiratie-avond op 19 januari

Ook organiseren we samen met Kinderboekwinkel Meester Mokka op donderdag 19 januari een inspiratieavond als voorbereiding op de Nationale Voorleesdagen. Hoofdgast van de avond: Levina van Teunenbroek.

Lees meer