Alzheimer Fluisteren

Gepubliceerd op: 15 september 2023 14:59

Van 21 september tot 19 oktober is in het Klokhuis in Zelhem de bijzondere expositie Alzheimer Fluisteren te zien. Deze expositie is een samenwerking tussen Bibliotheek West-Achterhoek en het Klokhuis en is ontwikkeld door actrice Adelheid Roosen.

Donderdag 21 september a.s. is het Wereld Alzheimer dag. Naar aanleiding daarvan is in het Klokhuis in Zelhem van 21 september tot 19 oktober de bijzondere expositie Alzheimer Fluisteren te zien. Deze expositie is een samenwerking tussen Bibliotheek West-Achterhoek en het Klokhuis en is ontwikkeld door actrice Adelheid Roosen.

Toen haar moeder dementie kreeg, begon actrice Adelheid Roosen met het project Alzheimer Fluisteren. In plaats van alles bij het oude te willen houden, probeerde ze haar moeder te volgen in haar nieuwe wereld. Anne-Marth Hogewoning ontwikkelde daarbij de methode Alzheimer Fluisteren om mensen te helpen zich open te stellen voor dementie. Fotograaf Cigdem Yuksul maakte een serie bijzondere portretten, waardoor we een andere kijk krijgen op dementie.

Tijdens de expositie is literatuur en informatie aanwezig over dementie. Ook zijn er oud-hollandse spelletjes om, onder het genot van een kopje koffie, te kunnen spelen. Het Klokhuis (Burg. Rijpstrastraat 8 in Zelhem) is vanaf 21 september van maandag t/m vrijdag geopend van 9:00 tot 16:00 uur.