Open leesclubs over Sonny Boy tijdens Heel Nederland Leest

Gepubliceerd op: 16 oktober 2023 09:50

De hele maand november is het Heel Nederland leest en geeft de Bibliotheek de bestseller Sonny Boy cadeau aan leden én bezoekers. Leescluborganisatie Senia organiseert in dit kader open leesclubs over dit boek op 15, 16 en 28 november in Bibliotheek Vorden, Doetinchem en Zelhem.

Samen een goed boek lezen – dat brengt gesprekken op gang en verbindt mensen met elkaar. En als iederéén hetzelfde boek leest, wil je dat niet missen! Daarom heet Nederland Leest voortaan Heel Nederland Leest. In november geeft de Bibliotheek de bestseller Sonny Boy cadeau aan leden én bezoekers.
Leescluborganisatie Senia organiseert in dit kader open leesclubs over dit boek in Bibliotheek Zelhem, Vorden en Doetinchem.

Over het boek Sonny Boy:
Herfst 1928, een jonge Surinaamse student trekt in Den Haag als kostganger in bij een gescheiden Hollandse vrouw met vier kinderen. Als ze een half jaar later zwanger van hem blijkt, is het schandaal niet te overzien. Maar ondanks armoede en discriminatie slaagt het stel er in de jaren die volgen in een gelukkig en ook voorspoedig bestaan op te bouwen met hun zoontje Waldy, alias Sonny Boy. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit, en besluiten ze Joden in huis te nemen – met alle consequenties van dien. Het boek Sonny Boy kwam in 2004 uit en was meteen een enorm succes. Het boek is bewerkt tot een theatervoorstelling en in 2011 verfilmd, met acteurs Sergio Hasselbaink en Ricky Koole in de hoofdrol.

Tijdens de open leesclubs gaan deelnemers met elkaar over dit boek in gesprek. Dit gebeurt aan de hand van een leeswijzer met informatie over het boek, de auteur en de context.

Meer informatie en reserveren