Leven zonder letters

Gepubliceerd op: 14 november 2023 14:19

Heb jij het ontzettend leuke programma 'Leven zonder letters' met Frans Bauer al gezien? Ook in het DigiTaalhuis van de bibliotheek kun je terecht voor hulp.

2,5 miljoen mensen
In Nederland zijn 2,5 miljoen mensen laaggeletterd. Het moeite hebben met lezen en schrijven beperkt deze mensen enorm in hun dagelijks leven en in het vervullen van hun dromen. Vaak overheerst mensen met laaggeletterdheid een gevoel van schaamte en durft er niet om hulp gevraagd te worden.

In het programma Leven Zonder Letters biedt Frans Bauer de helpende hand. Hij volgt twaalf mensen die laaggeletterd zijn en daagt hen uit om hun grootste onzekerheid te lijf te gaan. En hun droom uit te laten komen. Maar vooral om te laten zien dat wanneer je om hulp vraagt er heel veel mogelijk is.

DigiTaalhuis in de bibliotheek
Ken jij of ben jij iemand die moeite heeft met lezen en schrijven? Kom dan eens langs in de bibliotheek. Al onze vestigingen hebben een DigiTaalhuis. We bieden allerlei basiscursussen aan op het gebied van lezen en schrijven, Nederlands leren, werk zoeken en computercursussen. 

Heb je vragen dan kun je ons ook bellen op 0314-333445.

Leven Zonder Letters wordt iedere maandag uitgezonden om 21.25 uur bij AVROTROS op NPO 1

Meer over het DigiTaalhuis in Bibliotheek West-Achterhoek

Uitzending gemist

Naar de site van Leven zonder letters