Voorlezen gaat voor!

Gepubliceerd op: 3 januari 2024 11:19

Van 24 januari t/m 3 februari zijn de Nationale Voorleesdagen. We hebben een leuke special gemaakt met leestips en lesbrieven.

Weet jij nog uit welk boek je vroeger werd voorgelezen? Natuurlijk! Want een voorleesmoment blijft je je hele leven bij. Creëer daarom nu een voorleesmoment met je (klein)kind. Tijdens De Nationale Voorleesdagen staan we extra stil bij hoe leuk, maar ook hoe belangrijk, voorlezen is.

De Nationale Voorleesdagen zijn van 24 januari tot en met 3 februari 2024. De campagne is gericht op kinderen van 0 tot en met 6 jaar en hun (groot)ouders.

Prentenboek van het Jaar
Centraal staat de Prentenboeken Top 10, met daarin de tien leukste voorleesboeken, gekozen door een deskundig comité. Eén titel wordt verkozen tot Prentenboek van het Jaar. Dit jaar is dat Help! Een verrassing!, het kleurrijke prentenboekdebuut van Miriam Bos. Het is een humorvol, kleurrijk en liefdevol prentenboek waarin jezelf mogen zijn op een subtiele manier centraal staat.

Haal meer uit een prentenboek! Twee speciale lesbrieven voor peuters en kleuters.
In 2024 hebben zeven bibliotheken de handen ineen geslagen en 2 speciale lesbrieven voor het onderwijs ontwikkeld bij twee titels uit de Prentenboeken top-10 van 2024. Voor peuters is het boek Aan zee gekozen en voor kleuters het boek Beer zoekt een beste vriend. Boek een groepsbezoek en ontvang de lesbrieven of download ze alvast.

Special Nationale Voorleesdagen
Op onze website hebben we een speciale pagina gemaakt met leestips, voorleesfilmpjes, de prentenboeken top 10 en nog veel meer. 

Bekijk de special