Vacatures

diemen en van gestel

Kom jij ons team versterken? De bibliotheek is in beweging!

Wij zoeken een lid Raad van Toezicht met profiel HR/Organisatieontwikkeling

De Bibliotheek West-Achterhoek wil een ‘maatschappelijk educatieve bibliotheek’ zijn, een gastvrije plek met een enorme diversiteit aan activiteiten, fysieke en digitale dienstverlening.

Wij doen veel meer dan alleen het uitlenen van boeken. Er zijn drie speerpunten:

  • Cultuur: bruisende ontmoetingsplaatsen waar inwoners zich met een glimlach ontwikkelen en in aanraking komen met cultuur.
  • Preventie: bijdragen aan gelijke kansen voor alle leerlingen door een rijke leeromgeving aan te bieden.
  • Participatie: volwassenen helpen me basisvaardigheden om zo regie over hun leven te vergroten.

De RvT bestaat uit vijf leden. De RvT houdt vanuit vertrouwen constructief-kritisch toezicht op het beleid van de directeur-bestuurder en op de algemene gang van zaken van de bibliotheek. De RvT-leden acteren onafhankelijk met elk een eigen deskundigheid en met een grote betrokkenheid bij de maatschappelijke opgave van de bibliotheek.

Mét de directeur-bestuurder streeft de RvT naar een flexibele, wendbare en toekomstbestendige Bibliotheek West-Achterhoek.
De RvT hecht waarde aan een diverse en evenwichtige samenstelling, vanuit de overtuiging dat complementariteit binnen de RvT bijdraagt aan het goed functioneren van de organisatie.

De RvT wil ruimte geven aan een startende toezichthouder met een heldere visie op toezichthouden. Scholing behoort tot de mogelijkheden.

Per januari 2024 verlaat een lid de RvT vanwege het bereiken van de maximale zittingstermijn. De RvT is daarom op zoek naar een lid met het profiel HR/organisatieontwikkeling.

Solliciteren
De selectieprocedure wordt begeleid door bureau Diemen & Van Gestel. Jouw cv, vergezeld van een motivatiebrief met vermelding van het profiel waarop je solliciteert, kun je tot en met 17 december via www.diemenenvangestel.nl/vacatures/ toezenden aan drs. Wilbert de Kroon, directeur. Voor
eventuele vragen: 0346-354354.

Meer informatie en solliciteren


Vrijwilligers

Bibliotheek West Achterhoek is op zoek naar vrijwilligers voor diverse vestigingen. Hierbij denken we aan mensen die graag tijdens openingsuren klanten willen assisteren en de bibliotheekmedewerkers willen ondersteunen.

Ook vrijwilliger worden? Kijk dan hier

Meer info over Bibliotheek West-Achterhoek