Back to school!

Hulp bij Huiswerk

Hoera, iedereen mag weer naar school! Hier vind je huiswerktips en inspiratie voor spreekbeurten en werkstukken. Voor ouders en kinderen en ideeën met lesmateriaal voor leraren. Over lezen, mediawijsheid, science, geschiedenis, kunst & cultuur en biologie.


Jeugdbibliotheek

De Jeugdbibliotheek is en website vol met informatie voor een werkstuk of spreekbeurt. Per thema ingedeeld op groepen t/m klas 2.

Junior Einstein

Met Junior Einstein kunnen kinderen online oefenen voor alle vakken van de basisschool! En zelfs voor de Citotoets. Wel eerst even inloggen.

SchoolTV

biebwatch

Schooltv is een bron van inspiratie. Overzichtelijk ingedeeld op Basisonderwijs, Voortgezet Onderwijs, vakken, thema's en programma's.

Wat zijn de beste leraren op YouTube?

Bekijk de hele playlist

Mediawijsheid

Digidoener

Hier kun je gratis Digi-doener-thuisopdrachten met superleuke digilessen downloaden. Handig voor ouders, leraren. Verdeeld over onderbouw, middenbouw, bovenbouw en voortgezet onderwijs.

AI cursus Junior

Doe samen met je kind deze gratis cursus over kunstmatige intelligentie (Artificial Intelligence). Wie weet leer je zelf ook nog wat over slimme machines, snelle computers en sterke robots.

Word samen mediawijzer

Hoe ga je om met social media en internet? Wat typ je wel en niet tijdens het chatten? Wil je echt dat iedereen alles van je weet? Daarover gaat mediawijsheid. Doe samen de game en quiz.


Lezen

E-books jeugd & jongeren

De Jeugdbibliotheek heeft ook een online afdeling. Hier kun je heel veel e-books voor kinderen en jongeren downloaden. Van voorleesboeken voor peuters tot thrillers voor young adults.

Huisarrest

Een spannend verhaal in tien delen, elke dag geschreven én voorgelezen door een andere bekende kinderboekenschrijver. Geschikt voor leerkrachten bij hun lessen of als pauze in een drukke online lesdag.

Lezen voor de lijst

Moet je kind nog boeken voor de lijst lezen? Kijk dan eens op de site van de Jeugdbibliotheek of je hem als e-book kunt downloaden.

Hoorcolleges

Op de LuisterBieb app staan honderden hoorcolleges. En natuurlijk heel veel luisterboeken. De Luisterbieb is gratis te downloaden.

Literatuurmuseum

Met de online lespakketten van het Literatuurmuseum kunnen leerlingen zich verdiepen in grote en kleine verhalen uit onze literatuurgeschiedenis.


Science Challenges

BiebBoys

Kijk iedere schooldag om 14.00 uur naar een nieuwe aflevering van de BiebBoys en ga de uitdaging aan!

BiebLab

Iedere woensdagmiddag om 14.00 uur een speciale aflevering van BiebLab op YouTube. Met de leukste experimenten en opdrachten.

NEMO

Een ontzettend leuke site van het NEMO ScienceMuseum. Ontdek thuis de wereld om je heen!

Geschiedenis

Anne Frank Videodagboek

Wat als Anne, in plaats van een dagboek, een camera had? Volg Anne Frank en ontdek haar verhaal.

Canon van Nederland

Een indrukwekkende, interactieve presentatie van het Openluchtmuseum over de Nederlandse geschiedenis.

Delpher

Miljoenen krantenpagina’s, tijdschriften, radiobulletins en boeken uit de 17e tot en met de 20e eeuw. 

Kunst & Cultuur

Boijmans van Beuningen

Museum Boijmans van Beuningen heeft al haar online lesmateriaal voor scholen verzameld op deze pagina. Ingedeeld op niveau.

Van Gogh

Op zoek naar een online les over Vincent van Gogh? Bekijk de interactieve lessen voor alle niveaus in basis- en voortgezet onderwijs.

Tropenmuseum

Bekijk hier het online lesmateriaal van het Afrika Museum, Museum Volkenkunde, het Tropenmuseum en het Wereldmuseum voor in de klas of thuis.

Biologie

Aquaschool

Dierenpark AquaZoo is gestart met een online lesprogramma: AquaSchool. Op schooldagen om 11.00 uur kun je live op Facebook online een les volgen.

Snapshot Hoge Veluwe

Verspreid door Het Nationale Park De Hoge Veluwe staan tientallen wildcamera’s. Identificeer de dieren en help mee met belangrijk onderzoek!

Wereld Natuurfonds

Sinds september brengt het Wereld Natuur Fonds wekelijks lessen uit voor groep 5 t/m 8 van het basisonderwijs, onder de naam Toekomstkunde. 

Volg ons ook op via BiebNieuws op Sociale Media

Alles over voorlezen

Wist je dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met voorlezen? Op deze pagina veel voorleestips en online prentenboeken.

Kids Factory

Een pagina vol met (online) lees-, leer- en kijktips voor kinderen van 6-12 jaar. Je hoeft je niet te vervelen!

BiebWatch

biebwatch

Hou je ook/niet van lezen? Op deze pagina heel veel verrassende online tips voor Middelbare School leerlingen.