Studiekringen

studiekring

Ieder mens is uniek en heeft in zijn leven veel kennis en ervaring opgebouwd. Vindt u als 55-plusser het leuk om die kennis en ervaring met anderen te delen? Wilt u graag andere mensen ontmoeten? Wilt u ook geestelijk actief blijven? Dan is een studiekring misschien iets voor u.

Het doel van een studiekring is om op de hoogte te blijven van maatschappelijke ontwikkelingen en eigen meningen en ideeën met anderen te delen. De groep komt eens in de twee weken bij elkaar om van gedachten te wisselen. De studiekring kan voor iedereen een andere betekenis hebben; een aangename tijdspassering, geestelijk of maatschappelijk actief blijven. De deelnemers kiezen zelf hun onderwerpen. Zo’n onderwerp kan door één of meer leden worden uitgewerkt. Een bibliotheekprofessional is op de achtergrond aanwezig voor het bieden van hulp bij het zoeken naar informatie en om de continuïteit te bewaken.

Inmiddels zijn er 2 Studiekringen in Doetinchem, 1 in Zelhem en 1 in Doesburg. Studiekring Doetinchem op de woensdagochtend heeft nog een paar plekken vrij. Het is een gezellige kring waarin niet alleen serieuze onderwerpen aan bod komen maar waarin humor ook belangrijk is. Heeft u interesse? Neem dan contact op met Marianne Luiten (m.luiten@bibliotheekwestachterhoek.nl)