Op reis in de bieb

Ga je mee op reis in de bieb?

Tijdens de zomervakantie ga je op reis in de bibliotheek. Bezoek de mooiste landen, doe mee met challenges en lees boeken met de avontuurlijkste verhalen. Waar ga jij naar toe?

Boek 'n Trip

boek 'n trip

Beleef de mooiste verhalen. Gewoon op je telefoon of tablet.

Wanneer?
De zomeractie loopt van 1 juli tot en met 31 augustus
Voor wie?
Voor iedereen tussen de 0-18 jaar. Ook als je geen lid bent van de bieb.
Zo doe je mee: Download de gratis online Bibliotheek app. Kijk bij de website van Boek 'n Trip voor meer info over inloggen/een account aanmaken.

De Boekenreismachine

de boekenreismachine

Vind jij de trofee van de bibliotheek terug?
De boekenreismachine is het leukste online escaperoomspel! Wat is een online escaperoom? Dat is een spel waarbij je een digitale ruimte binnengaat en probeert te “ontsnappen” voordat de tijd op is. Dit door puzzels op te lossen en hints en clues te ontdekken. Lukt het jou om de opdrachten te vervullen voordat de tijd op is? Het spel duurt ongeveer 45 minuten tot 1 uur, afhankelijk van hoe snel je bent.

Voor wie?
Voor kinderen van 9-12 jaar

Zomerlezen Kids

boek 'n trip

Lees de hele zomer lang!
Ben jij tussen de 6 en 12 jaar? Kijk dan eens bij Zomerlezen Kids. Een site met boekentips, creatieve ideeën, een gratis leespaspoort en een zomerleesbingo met leuke leesopdrachten.

Boekstart Wedstrijd

de boekenreismachine

Lees je baby, dreumes of peuter voor en doe mee aan de BoekStart Zomerwedstrijd! Je kunt leuke boekjes winnen met je voorleesfoto! Aan het eind van de zomer wordt gestemd op de beste foto, waarna de winnaar een geweldige waterdichte e-reader wint.

Nog meer lezen, leren en spelletjes

  • Alles over voorlezen

    0-6 jaar

  • Kids Factory

    6-12 jaar

  • Biebwatch

    12-18 jaar


Samen lezen

Meer e-books

Neville Astley Peppa Pig - Peppa gaat kamperen (nr 14)

Peppa gaat met haar familie kamperen. Papa Big moet even wennen aan het rijden in de kampeerbus. Maar ze slapen heerlijk in hun kleine huisje op wielen. Vierkant prentenboek met kleurrijke illustraties gebaseerd op de animatieserie. Vanaf ca. 3 jaar....

Bekijk dit boek

Hanneke de Zoete De Zoete Zusjes gaan op vakantie

De Zoete Zusjes Saar (9) en Janna (6) gaan met hun ouders en broer op vakantie naar Ameland. Ze bouwen er zandkastelen, bezoeken een vuurtoren en Saar vindt flessenpost. Tien korte (voorlees)verhalen met kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar,...

Bekijk dit boek

Zomerlezen jongeren

Meer e-book tips

Margje Woodrow Fake trip

Fake trip is een actuele en bloedstollende jeugdthriller van Margje Woodrow, voor fans van Mel Wallis de Vries en Cis Meijer. Voor stoere jongens en meiden vanaf 13 jaar. Met politie niet betreden-elastiek. Fake it till you make it… Een vierdaagse schooltrip...

Bekijk dit e-book