Fotoshoot Doetinchem

Gefeliciteerd!

Jouw foto levensgroot in de bieb? Of in het Stadsmuseum? € 200, € 300 of € 500 winnen?

In het kader van het 100-jarig bestaan van Bibliotheek Doetinchem werd een fotowedstrijd georganiseerd. Burgemeester Mark Boumans reikte op 18 oktober de prijzen uit. Hieronder de winnaars en de juryrapporten.

Het eerste bintje

1e prijs Peter Hagenaars

Een jongen laat met enige trots het eerste product van de aardappeloogst zien. De jury weet niet wie de inzender is, maar het lijkt erop dat het om de zoon van een aardappelteler gaat, die misschien wel zelf heeft meegewerkt. Mooi is de betrokkenheid die uit de foto spreekt, het is eigenlijk een ode aan ons voedsel, aan de natuur dus ook en tegelijk heel Achterhoeks. Technisch is de foto voortreffelijk.

De knikker

2e prijs Amber Santing

Een voorbeeld van een foto waar veel aan het voorstellingsvermogen van de kijker wordt overgelaten. Fascinerend dat in de knikker de weerspiegeling van typisch Nederlandse wolken is te zien, en dat de achtergrond een smetteloze hemel toont. De jury waardeert het vooral dat met zo eenvoudige middelen, een hand, een knikker, een zo intrigerend beeld kan worden gecreëerd – een beeld dat de fantasie prikkelt en waar je naar kunt blijven kijken.

De Kruisberg

3e prijs Geert Jansen

Een bijzonder beeld van wat ooit de portiersloge van De Kruisberg was. Het is een foto die een geschiedenis oproept die afgesloten lijkt, al weet je dat nooit zeker. Rijksopvoedingsgesticht, observatie-inrichting, nazi-gevangenis, opvangcentrum voor asielzoekers – De Kruisberg is het allemaal geweest. Nu een creatieve hotspot – wat hangt het complex nog meer boven het hoofd, lijkt deze foto te vragen.

Meer over digitale fotografie

Lees meer