Programmaontwikkelaar digitale basisvaardigheden gezocht

Gepubliceerd op: 16 januari 2023 14:13

Vind jij het leuk om samen met werkgevers cursussen op maat te ontwikkelen?

De Achterhoekse Bibliotheken zoeken een Programmaontwikkelaar voor het project Leren voor je Werk!

Laaggeletterdheid en een gebrek aan digitale vaardigheden vormen een grote belemmering voor een actieve rol op de arbeidsmarkt. Steeds meer complexe digitalisering zorgt ervoor dat wie niet goed mee kon komen, steeds verder achterblijft. De komende jaren zullen werkgevers hun (productie)processen steeds verder digitaliseren en daarmee stijgt de behoefte aan medewerkers die daar mee om kunnen gaan. Digitale vaardigheid wordt daarmee steeds belangrijker om de stap te kunnen maken naar participatie op de arbeidsmarkt.

De opdracht
De Achterhoekse Bibliotheken werken samen met de arbeidsmarktregio Achterhoek om werkgevers te ondersteunen bij het bestrijden van (digitale) laaggeletterdheid. De samenwerkingspartners gaan een projectleider regionale werkgeversaanpak aanstellen die contact legt met ondernemers. Samen met deze projectleider stem je af met welke werkgevers je contact legt om een aanbod op maat te maken.

Ben jij een betrokken en gedreven docent of ICT-deskundige en wil je je vaardigheden inzetten om digitale laaggeletterdheid te bestrijden? Dan zijn we op zoek naar jou! Als ZZP-er of in tijdelijke dienst van de Bibliotheek West-Achterhoek, ga je de scholingsbehoefte op het gebied van bedrijfsspecifieke software onderzoeken en een concreet aanbod ontwikkelen in antwoord daarop. Is je interesse gewekt?

Lees meer