Bibliotheek West-Achterhoek Liveblog

Resultaat 161 - 170 (van 173)

 • Boek aan huis voor iedereen, helpdesk, app in ontwikkeling Bekijk details

  25 maart 2020

  Corona-service Bibliotheek West-Achterhoek

  Bekijk details van Boek aan huis voor iedereen, helpdesk, app in ontwikkeling

 • 1000 plastic handschoenen Bekijk details

  25 maart 2020

  Dit is de tijd van de grote getallen. We volgen ze dagelijks, de cijfers en de reacties daarop. Dus 1000 plastic handschoenen passen hier wel bij. Ik bestelde 1000 handschoenen om onze leden zonder besmettingsgevaar te voorzien van boeken.

  Bekijk details van 1000 plastic handschoenen

 • 131 appjes op zondagmorgen Bekijk details

  17 maart 2020

  Toen ik nog directeur was van het Tropentheater in Amsterdam, werkte ik samen met de afdeling Biomedical Research. Daar deed men onderzoek naar tropische ziekten en er werden vaccins en geneesmiddelen ontwikkeld. De directeur van die afdeling, Paul Klatser, zei altijd: “Het is niet de vraag of we een pandemie krijgen, maar wanneer”.

  Bekijk details van 131 appjes op zondagmorgen

 • Alle vestigingen gesloten Bekijk details

  16 maart 2020

  Alle vestigingen van Bibliotheek West-Achterhoek zijn gesloten. Per week ontvangen de bibliotheekvestigingen in Doesburg, Bronckhorst en Doetinchem tussen de 2.000 en ruim 4.500 (Doetinchem) bezoekers. De kans dat besmetting door bezoek aan één van onze vestigingen plaatsvindt, is daardoor aanzienlijk. In aansluiting op de maatregelen die landelijk zijn afgekondigd, sluiten wij daarom de vestigingen in Doesburg, Doetinchem, Hengelo Gld., Steenderen, Vorden en Zelhem. Ook in het servicepunt in Wehl...

  Bekijk details van Alle vestigingen gesloten

 • Scoor een boek met De Graafschap Bekijk details

  10 februari 2020

  In februari starten 23 basisscholen met het project Scoor een boek! Een unieke samenwerking tussen voetbalclub De Graafschap en de Achterhoekse bibliotheken. Negen weken lang gaan leerlingen uit groep 5 en 6 zoveel mogelijk boeken lezen.

  Bekijk details van Scoor een boek met De Graafschap

 • Kees van Kooten over het belang van voorlezen Bekijk details

  2 februari 2020

  “Het is het mooiste wat er is, dat voorlezen. Ouders moeten het ook leren doen. Ik kan het me niet voorstellen dat ouders niet voorlezen,” zegt Kees van Kooten, die deelnam aan de Nationale Voorleesdagen.

  Bekijk details van Kees van Kooten over het belang van voorlezen

 • Gepassioneerde discussies over staat van bibliotheekstelsel in Mauritshuis Bekijk details

  27 januari 2020

  Op initiatief van Wieb Broekhuijsen, directeur-bestuurder van de Bibliotheek West-Achterhoek, en de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) vond op vrijdag 24 januari in het Haagse Mauritshuis een bijeenkomst plaats waar bibliotheekdirecteuren en wethouders samenkwamen om o.l.v. politiek verslaggever Wouke van Scherrenburg in discussie te gaan over de vermaatschappelijking van de bibliotheek.

  Bekijk details van Gepassioneerde discussies over staat van bibliotheekstelsel in Mauritshuis

 • Leesconsulent Jacqueline op de Timpaan: "Lezen laat je denken!" Bekijk details

  22 januari 2020

  Maar liefst 740 keer per jaar geven leesconsulenten van de bibliotheek leesbevorderingslessen op de basisscholen in West-Achterhoek. Deze maand was Jacqueline Terwijn op basisschool Het Timpaan. Directeur Jolande Bisseling van Het Timpaan: “We zijn erg blij met deze leesgesprekken en hebben besloten om ze twee keer per jaar in elke groep in te zetten. Mede door de introductie door een leesconsulent geeft ons leesonderwijs elke keer weer een positieve boost”.

  Bekijk details van Leesconsulent Jacqueline op de Timpaan: "Lezen laat je denken!"

 • Kom scoren in de bieb! Bekijk details

  4 januari 2020

  Bibliotheek West-Achterhoek kleurde blauw-wit tijdens de kindermiddag van De Graafschap op 3 januari.

  Bekijk details van Kom scoren in de bieb!

 • Nieuwe serie Boek the Party van start Bekijk details

  27 oktober 2019

  Op woensdag 13 november start de eerste van vijf spetterende Boek the Party’s in de Doetinchemse bibliotheek. Wouke van Scherrenburg verzorgt wederom de presentatie en stelt ook nu weer op geheel eigen wijze bekende en minder bekende auteurs voor aan het publiek.

  Bekijk details van Nieuwe serie Boek the Party van start

Paginanavigatie