Bibliotheek West-Achterhoek Liveblog

Resultaat 121 - 130 (van 136)

 • Tips voor thuisonderwijs voor ouders en leraren Bekijk details

  8 april 2020

  En dan moet je opeens thuis les gaan geven. Of online lessen voor je klas voorbereiden. We helpen je graag. Je krijgt van ons tips om je kinderen te helpen met huiswerk. En voor leraren hebben we heel veel lesmateriaal verzameld.

  Bekijk details van Tips voor thuisonderwijs voor ouders en leraren

 • Wat ik mis... Bekijk details

  3 april 2020

  Dwalend langs de boeken pakt ze er één, leest een paar regels - en zet het weer terug. En nog een boek, en nog één.... net zo lang tot ze iets van haar gading vindt.

  Bekijk details van Wat ik mis...

 • Op reis in je hoofd Bekijk details

  30 maart 2020

  ‘De boeken voerden haar mee naar nieuwe werelden en lieten haar kennis maken met wonderlijke mensen die opwindende levens leidden. Ze voer mee op oude zeilschepen met Joseph Conrad. Ze ging naar Afrika met Ernest Hemingway en naar India met Rudyard Kipling. Ze reisde de hele wereld rond in haar kleine kamertje in een Engels dorp."

  Bekijk details van Op reis in je hoofd

 • Boek aan huis voor iedereen, helpdesk, app in ontwikkeling Bekijk details

  25 maart 2020

  Corona-service Bibliotheek West-Achterhoek

  Bekijk details van Boek aan huis voor iedereen, helpdesk, app in ontwikkeling

 • 1000 plastic handschoenen Bekijk details

  25 maart 2020

  Dit is de tijd van de grote getallen. We volgen ze dagelijks, de cijfers en de reacties daarop. Dus 1000 plastic handschoenen passen hier wel bij. Ik bestelde 1000 handschoenen om onze leden zonder besmettingsgevaar te voorzien van boeken.

  Bekijk details van 1000 plastic handschoenen

 • 131 appjes op zondagmorgen Bekijk details

  17 maart 2020

  Toen ik nog directeur was van het Tropentheater in Amsterdam, werkte ik samen met de afdeling Biomedical Research. Daar deed men onderzoek naar tropische ziekten en er werden vaccins en geneesmiddelen ontwikkeld. De directeur van die afdeling, Paul Klatser, zei altijd: “Het is niet de vraag of we een pandemie krijgen, maar wanneer”.

  Bekijk details van 131 appjes op zondagmorgen

 • Alle vestigingen gesloten Bekijk details

  16 maart 2020

  Alle vestigingen van Bibliotheek West-Achterhoek zijn gesloten. Per week ontvangen de bibliotheekvestigingen in Doesburg, Bronckhorst en Doetinchem tussen de 2.000 en ruim 4.500 (Doetinchem) bezoekers. De kans dat besmetting door bezoek aan één van onze vestigingen plaatsvindt, is daardoor aanzienlijk. In aansluiting op de maatregelen die landelijk zijn afgekondigd, sluiten wij daarom de vestigingen in Doesburg, Doetinchem, Hengelo Gld., Steenderen, Vorden en Zelhem. Ook in het servicepunt in Wehl...

  Bekijk details van Alle vestigingen gesloten

 • Scoor een boek met De Graafschap Bekijk details

  10 februari 2020

  In februari starten 23 basisscholen met het project Scoor een boek! Een unieke samenwerking tussen voetbalclub De Graafschap en de Achterhoekse bibliotheken. Negen weken lang gaan leerlingen uit groep 5 en 6 zoveel mogelijk boeken lezen.

  Bekijk details van Scoor een boek met De Graafschap

 • Kees van Kooten over het belang van voorlezen Bekijk details

  2 februari 2020

  “Het is het mooiste wat er is, dat voorlezen. Ouders moeten het ook leren doen. Ik kan het me niet voorstellen dat ouders niet voorlezen,” zegt Kees van Kooten, die deelnam aan de Nationale Voorleesdagen.

  Bekijk details van Kees van Kooten over het belang van voorlezen

 • Gepassioneerde discussies over staat van bibliotheekstelsel in Mauritshuis Bekijk details

  27 januari 2020

  Op initiatief van Wieb Broekhuijsen, directeur-bestuurder van de Bibliotheek West-Achterhoek, en de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) vond op vrijdag 24 januari in het Haagse Mauritshuis een bijeenkomst plaats waar bibliotheekdirecteuren en wethouders samenkwamen om o.l.v. politiek verslaggever Wouke van Scherrenburg in discussie te gaan over de vermaatschappelijking van de bibliotheek.

  Bekijk details van Gepassioneerde discussies over staat van bibliotheekstelsel in Mauritshuis